Over mij

Mijn naam is Inge Liefting Blijenburg. Naast moeder, oma en leerkracht ben ik sinds september 2019 ook kindercoach. Vanaf 1982 heb ik als leerkracht in het basisonderwijs vele kinderen enthousiast op school zien starten en verder mogen begeleiden.

Ik geloof dat alle kinderen willen ontwikkelen en leren. Ieder op de manier die bij hem of haar past. Soms zit het kind niet lekker in zijn of haar vel, waardoor de ontwikkeling stagneert. Het kind kan verdrietig, angstig, teruggetrokken zijn of toont ongewenst gedrag thuis en/of op school.

Als kindercoach bied ik kinderen en ouders in een kleine setting hulp aan, zodat een kind zich weer oké gaat voelen. Wanneer een kind tijd, aandacht en ruimte krijgt om aan te geven wat het nodig heeft, kan het met een steuntje in de rug weer op weg worden geholpen. Een kind dat lekker in zijn of haar vel zit kent zijn of haar kwaliteiten, weet hoe het moet omgaan met tegenslagen, heeft zin om uitdagingen aan te gaan, wil leren en zich verder ontwikkelen op allerlei gebieden.

Naast de opleiding tot algemeen kindercoach heb ik een beroepsopleiding bij Sensikids gevolgd en bied ik de cursus Ik ben OKÉ en Ik doe het anders voor hoogsensitieve kinderen aan.

Opleidingen:

Rots en Water basistraining
POPtalk met kids
Trauma in de klas
Hoe help ik boze kinderen
Professioneel kindercoach
Sensikids coach  
Geef me de 5, auti-communicatie, basiscursus  
Onderpresteren en profielen hoogbegaafdheid  
Expeditie leiderschap 
Aan het werk met knappe kleuters
Meldcode kindermishandeling
Propedeuse HBO toegepaste psychologie  
Kinderen en hun gebruiksaanwijzing (NLP)
NLP in de klas/ NLP als leerkracht
Leerkracht basisonderwijs
Kleuterleidster A en B